Lajme

Teatri del jashtë kufijve

Përpos revoltimit të artistëve dhe Partisë Demokratike për Teatrin, tashmë është futur në lojë edhe një institucion ndërkombëtar.

Komisioni Europian ka vënë në diskutim projektligjin dhe i kërkon shpjegime qeverisë.

Komisioni Europian u vu në lëvizje pas një letre të 4 deputetëve të PD në datën 11 korrik, si dhe pas kundërpërgjigjes nga qeveria për këtë letër në datën 13 korrik.

Sipas raportit, 15 pyetjet e Komisionit Europian fokusohen tek arsyet e qeverisë shqiptare për të bërë një ligj të posaçëm, si dhe kërkon të dijë për ligjin konkret që lejon qeverinë të paracaktojë pa garë një kompani private për realizimin e një projekti publik-privat.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë