Portofol

“Airbag” për celularë

I përket atyre personave që e quajnë veten pa fat për produktet teknologjike sepse pavarësisht kujdesit të treguar ndaj tyre, përherë do të ndodhë një incident?

Projekti ka fituar çmimin Mechatronics 2018. Bëhet fjalë për shpikjen e një studenti gjerman të inxhinierisë. Ai ka krijuar një ”airbag” për celularë dhe produkti tashmë është realitet.

Quhet "Ad Case" dhe është një mbrojtëse e pajisur me sensorë të veçantë: sapo telefoni të bjerë, katër burime metalike shfaqjen për të amortizuar goditjen dhe për të parandaluar shkatërrimin e celularit. Burimet pastaj kthehen sërish në pozicionin e mëpaarshëm.

 Merita i takon Philip Frenzel, student i Universitetit Aalen (Gjermani).

Studenti i inxhinierisë e prezantoi projektin e tij në Mechatronics 2018, duke u shpërblyer me çmim. Me shpresën se dikush do të financojë shpikjen e tij, Frenzel së shpejti do të nisë një fushtë për  mbledhje fondesh.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë