Media Galeri

Shuvuuia, një dinozaur pulë…

Shuvuuia është një dinozaur i vogël që ka jetuar në shkretëtirën mongole më shumë se 65 milion vjet më parë. Shuvuuia u zbulua më shumë se 20 vjet më parë, por që atëherë i ka magjepsur shkencëtarët për pamjen e saj të çuditshme pasi ndryshe nga dinozaurët normal është vetëm dy metra i gjatë. Sipas ekspertëve  në Universitetin e Witwatersrand në Johannesburg, Afrika e Jugut, dinosauri i çuditshëm që më shumë ngjason me një zog gjigant. Ai është cilësuar si një teropod, lloji i dinosaurve të karakterizuar nga kocka të lehta dhe gjymtyrë me tre gishta. /Daily Mail/


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë