Sociale

SHBA kërkon detaje të rrjeteve sociale nga aplikantët pë viza

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kërkojnë detaje të rrjeteve sociale të aplikuesve për viza amerikane. Rregullorja e Departamentit të Shtetit thotë se aplikantët do të duhet të paraqesin të gjitha detajet e rrjeteve të tyre sociale, duke filluar nga emrat e rrjeteve të tyre sociale si dhe adresat e e-mailit apo numrat e telefonit.
Disa aplikantë të vizave diplomatike do të përjashtohen nga masat e reja. Pra, qytetarët që do të udhëtojnë në SHBA për të punuar ose për të studiuar do të duhet të dorëzojnë informacionin e tyre.
“Ne jemi vazhdimisht duke punuar për të gjetur mekanizma për të përmirësuar proceset tona të shqyrtimit për të mbrojtur qytetarët amerikanë, duke mbështetur udhëtimin e ligjshëm në Shtetet e Bashkuara”, thekson Departamenti Amerikan i Shtetit.
Më parë, vetëm aplikantët që kishin nevojë për verifikime shtesë, siç janë personat që kishin qenë në pjesë të botës të kontrolluara nga grupet terroriste, duhet t’i dorëzonin këto të dhëna.

Më Shumë