Lajme

Reforma në drejtësi, Manjani: Ekspertët e BE bënë spektakël me Kushtetutën tonë

Në raportin ku rekomandon hapjen e negociatave me Shqipërinë, Komisioni Europian rendit reformën në drejtësi, e sidomos procesin e vettingut si një ndër hapat më të vlerësuar për ecurinë e vendit.

Por, ish-ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani e vë në mëdyshje këtë.

“Ne nuk kemi bërë reformë, por spektakël në drejtësi, sepse Kushtetutën që kemi ne sot në fuqi nuk ka shtet ta ketë në rruzullin tokësor dhe e kemi bërë sepse kështu e donin ekspertët e BE dhe ata që duhet ta votonin u kërcënuam dhe u bë kjo që është reforma”, deklaroi ai.

“Unë kam dyshimet e mia, sepse vetingu sapo ka filluar. Unë jam skeptik, sepse vetingu nuk ishte paraparë të ishte një ILDKP e dytë. Vetingu duhet të analizojë integritetin, profesionalizmin, çfarë vendimi është dhënë dhe pastaj çfarë pasurie ke. Këta merren me pasurinë direkt dhe kjo ndodh në një vend, ku vetëm në vitin 2004 ka hyrë kultura e Bankës, pra informalitet total”, vijoi Manjani.

Si.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë