Lajme

Rama në Gjirokastër: Zgjidhje rrëshqitjes së dherave që rrezikon banesat

Kryeministri Rama premtoi zgjidhje për rrëshqitjen e dherave që rrezikon banesat në Gjirokastër. Pas mbledhjes së qeverisë në Gjirokastër Rama u shpreh: “Projekti është studiuar nga qeveria. Ne jemi angazhuar ta bëjmë të plotë ndërhyrjen dhe ta zgjidhim njëherë e mirë atë problem në atë pikë të qytetit, i cili është një shqetësim real për ata banorë”.

Pas reshjeve të shumta në fillim të vitit, banorët e tri lagjeve në Gjirokastër jetojnë në rrezik për shkak të rrëshqitjes së dherave.

Kryeministri Rama foli edhe për investimet në këtë qytet. “Faza e parë e projektit për transformimin e të gjithë qytetit është mbyllur. Po përgatitemi për të filluar fazën e dytë, e cila është gati, por është rënë dakord që punimet të fillojnë në shtator për të mos penguar turizmin”- tha Rama.

Kryeministri foli edhe për ndërtimin e rrugës Kardhiq-Delvinë, pasi më herët publikoi projektin e ndërtimit të saj, duke e cilësuar si një ndërtim strategjik. Kreu i qeverisë njoftoi se së shpejti do të fillojë ndërtimi i “bypass”-it të Tepelenës dhe një sërë projektesh të tjera.

“Ndërhyrje të rëndësishme në ujësjellësa, si dhe projekte që janë pjesë e programit të qeverisë për 300 qendra shëndetësore, të cilat do të transformohen rrënjësisht dhe 52 shkolla që nisin rindërtimin muajin e ardhshëm, ku dhe Gjirokastra ka pjesë. Do të rindërtohet shkolla profesionale. Gjirokastra si qark është edhe pjesë e programit të fshatrave, me 13 fshatra të përzgjedhura për të nxitur turizmin”- u shpreh Kryeministri.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë