Kuriozitete

Qeni ‘Superstar’ del në pension pas gjashtë vitesh dhurimi të gjakut

Një qen i quajtur Woodie që ka dhuruar gjakun e tij të rrallë për të ndihmuar në shpëtimin e 88 qenve të tjerë, ka dalë në pension pas gjashtë vjetësh.

Woodie, nga Melton Mow bray, Leicestershire, dha gjak për herë të parë kur ishte tre vjeç dhe nëntë vjeçari që atëherë ka arritur një total prej 22 dhurimesh.

Pronarja Wendy Gray tha: "Të dish se ai ka ndihmuar familjet në situata shqetësuese ... është e mahnitshme."

Pet Blood Bank në Mbretërinë e Bashkuar tha se çdo donacion prej 450 ml mund të ndihmojë deri në katër qen dhe e quajti Woodie një "superstar".

Organizata tha që gjaku i qenit ishte veçanërisht i kërkuar pasi ishte negativ  që do të thotë se mund t'i jepet çdo qeni në çdo urgjencë dhe vetëm 30% e qenve mendohej se kishin këtë grup gjaku.

Woodie nuk mund të dhurojë më pasi gjaku merret vetëm nga qentë e moshës një deri në tetë vjeç.

Woodie iu dha një shpërblim duke përfshirë lodra, shampo dhe trajtime pas dhurimit të tij të fundit

Grey tha se Woodie ishte gjithmonë i lumtur të dhuronte.

"Ai kërcen kur arrin atje, shkon me nxitim tek personi që shkon ta takojë. Ai shtrihet në tryezë derisa gjithçka të përfundojë dhe ngrihet përsëri," tha ajo.

Gray tha se ajo mësoi për dhurimet e gjakut të kafshëve kur pa fletushka tek veterinerët me qenin e saj të parë Rio dhe ai dhuroi 11 herë.

"Më pëlqen fakti që ne mund ta bëjmë këtë . Njerëzit e bëjnë atë për njerëzit pse jo qentë për qentë?" tha ajo.

Nicole Osborne, nga Pet Blood Bank, tha se Woodie ka qenë "një donator absolutisht i jashtëzakonshëm".

"Gjaku është vërtet jetik për kafshët tona shtëpiake, ashtu siç është për njerëzit, dhe numri i dhurimeve që Woodie ka bërë ka një ndikim të madh në jetën e qenve të tjerë në të gjithë vendin.

Ne jemi shumë krenarë që e kemi pasur atë si donator për ne, ai është me të vërtetë një super yll".


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë