Media Galeri

Pse ky është zogu më i pashëm në internet?

E keni lexuar ndonjëherë fjalën "instagrammable" në një punim shkencor? Sigurisht që jo, por nj studim i botuar së fundmi i cili tregon se çfarë e bën të mrekullueshme një foto të shpendëve, ka cilësuar një buf si zogun më “instagrmmable. Që do të thotë se është “zogu më i pashëm në botë”.

Fotografia ka marrë shumë pëlqime në instagram dhe rezultati i befasoi shkencëtarët të cilat vlerësuan disa fotografi kafshësh se cila ishte më e pëlqyera.

"Thjesht nuk duket si asnjë zog tjetër, me tiparet e tij të veçanta duket si një pikturë më shumë”, tha studiuesja kryesore Katja Thommes, një psikologe nga Universiteti i Konstanz në Gjermani. Këtu janë disa fotografi që u përdorën në studim.

Burimi:BBC/Pështati:Gazeta “Si”


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë