Lajme

Propozohen kandidatët për në Gjykatën e Strasburgut

Janë bërë publikë emrat e 3 kandidatëve për pozicionin e gjyqtarit të Shqipërisë në Gjykatën Europiane të Drejtave të Njeriut. Tre kandidatët në fjalë janë Darian Pavli, Marjana Semini dhe Sokol Berberi.

Mësohet se emrat janë përzgjedhur komisioni ad-hoc mes 16 aplikantëve. Tashmë lista me tre emrat do i dorëzohet Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës për emrin e gjyqtarit të Shqipërisë në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

3 kandidatët:

Darian Pavli – jurist me 15 vjet përvojë në disenjimin, koordinimin dhe zbatimin e aktiviteteve që promovojnë mbrojtjen e të drejtave të njeriut në Nju-Jork, Tiranë (Open Society Justice Initiative, Human Rights Ëatch), përfshirë rajonin e Këshillit të Europës, ekspert ligjor pranë EURALIUS V, këshilltar i Komisionit të Posaçëm Parlamentar i Reformës në Drejtësi, përfaqësim të disa çështjeve në GJEDNJ.

Marjana Semini – juriste me përvojë të spikatur në fushën e së drejtës; mbajtëse e titullit “Profesor i asociuar”, profesore e brendshme në Shkollën e Magjistraturës për 20 vjet dhe drejtore e saj (2009-2013), eksperte e lartë e Komisionit të Reformës Ligjore, si dhe e organizatave të huaja (USAID, BB, UNESCO, BERZH etj.), specializime për të drejtat e njeriut, autore dhe bashkautore e disa botimeve.

Sokol Berberi – jurist me përvojë të spikatur në fushën e së drejtës, anëtar i Gjykatës Kushtetuese (prill 2007 – shtator 2016), mbajtës i titullit “Doktor”, profesor në disa disiplina të së drejtës, kontribuues në përafrimin e legjislacionit shqiptar me Konventën Evropiane të të Drejtave të Njeriut etj.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë