Lajme

Përcillet sot për në banesën e fundit Adem Demaçi

Do t’i jepet sot lamtumira e fundit “Mandelës së Kosovës”, i cili ndërroi jetë në moshën 82-vjeçare. Familjarë, miq, të afërm, personalitete të fushave të ndryshme, dashamirës të tij do ta përcjellin sot për në banesën e fundit, në “Varrezat e Dëshmorëve” në Prishtinë.

Humbja e Adem Demaçit është një humbje e madhe për kulturën dhe politikën shqiptare. Kontributi i tij i jashtëzakonshëm në historinë e Kosovës, e ka shndërruar në simbol të unifikimit për ruajtjen e kombit shqiptar.

Për angazhimin e tij politik, Adem Demaçi vuajti 28 vjet burg në Jugosllavi. Gjithashtu nga regjimi komunist iu ndalua edhe romani “Gjarpijt e Gjakut”, i cili e pa dritën e botimit vetëm pas viteve nëntëdhjetë.  Por të gjitha këto nuk e përkulën, por e bënë më këmbëngulës për kauzën kombëtare.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë