Fotografi

Një “zemër” malore

Për ditën e Shën Valentinit ESA publikon këtë foto nga orbita ku tregohet një formacion gjeografik në formë zemrë në malësitë jugore të Bolivisë.

Bëhet fjalë për formacionet malore të Altiplanos, një rajon që shtrihet rreth 1 mijë kilometra nga Peruja në Bolivi.

formacioni përbëhet nga një seri basenesh, që janë të vendosur në një lartësi mbi 3500 metra mbi nivelin e detit dhe është pllaja më e lartë në botë pas Tibetit.

Zona e fiksuar në këtë imazh ndodhet mes shkretëtirës në Perëndim dhe pyjeve tropikale në Lindje.

Më Shumë