Kuriozitete

Një vaksinë prej orizi…

Kërkuesit japonezë kanë mundur të prodhojnë një vaksinë të ngrënshme kundër kolerës. Kjo vaksinë është prodhuar tek një lloj orizi të modifikuar gjenetikisht.

Tani, ata që kanë frikë nga çpimi për te bërë vaksinën mund ta marrin atë duke ngrënë oriz.

Vaksina e ngrënshme quhet MucoRice-CTB dhe prodhon antigjenin kundër helmit të bakterit “Vibrio colerae”, përgjegjës i sëmundjes së kolerës te njeriu./Nature/


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë