Kuriozitete

Një shtëpi pa tualet dhe e shkatërruar shitet për më shumë se 2 milionë dollarë

Një shtëpi 480 metra katrorë me tre dhoma të shkatërruara dhe pa tualet është shitur në Zelandën e Re me një çmim marramendës.

Shtëpia ndodhet në një rrethinë të pasur, Gray Lynn dhe është ndërtuar në vitin 1920.

Ankandi u hap me ofertën 1.7 milionë dollarë dhe shumë shpejt arriti në 2 milion dollarë, para se ankandi të ndalohej për negociata dhe ofertuesi kryesor ra dakord për të rritur ofertën e tyre në 2.05 milion dollarë, një çmim i pranuar nga shitësi.

Thompson Campbell Dunoon, agjenti i pasurive të patundshme tha se duhet pak punë për të rregulluar shtëpinë por më shumë sesa një shtëpi për të jetuar, është një investim për shkak të zonës ku ndodhet.

Dunoon tha se ai nuk mund të zbulonte se kush ishte blerësi, apo nëse personi ishte një zhvillues.

Dunoon tha se nuk kishte asgjë të pazakontë në ankand ose çmim pasi prona në vende si Grey Lynn kërkohen shumë.

Ai tha se prona ka tërhequr pronarë që kërkojnë të jetojnë për një kohë të shkurtër në një vend.

"Nëse njerëzit, të cilët unë do t'i quaja blerës tradicionalë me pakicë, në vitet e mëparshme do të blinin një pronë për t'u zhvendosur tani po blejnë një pronë për t'u zhvendosur dhe më pas për t'u zhvendosur përsëri".

"Ai treg mendoj se nuk është identifikuar në të vërtetë nga shtypi në një farë mase, por ka sigurisht më shumë njerëz të tillë".


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë