Lajme

Nis rehabilitimi i Unazës së Mesme

Bashkia e Tiranës ka nisur projektin për rehabilitimin e Unazës së Mesme, me qëllim përmirësimin e sistemit të qarkullimit për automjetet dhe shtimin e korsive për biçikleta. Gjatë inspektimit të punimeve që po kryhen në disa segmente të Unazës, pranë Njësisë Nr. 7 në kryeqytet, kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, theksoi se ndryshimi vjen pasi vihet dorë dhe shprehu bindjen se Tirana do të vazhdojë me këtë ritëm të modernizimit edhe për Teatrin e ri Kombëtar dhe Piramidën.

“E patëm një alternativë që s’prekte gjë me dorë dhe flinte gjumë. E kishim katër vjet dhe e dimë si përfundoi. Jam shumë i bindur se Tirana do të vazhdojë ritmin e modernizimit. Siç kishim debat për Parkun e Liqenit, ja ku është sot; siç kishim debat për Pazarin e Ri, ja ku është sot; siç kishim debat për sheshin “Skënderbej”, ja çmimet që po merr sot; siç kishim debat për Bulevardin e Ri, ja aksi i hapur për Tiranën e 50 viteve në vazhdim. Ashtu do të kemi edhe një Teatër të ri, do të kemi një Piramidë të re. Vënia dorë në qytet sjell progres, ndryshim, modernizim dhe prosperitet për Tiranën”, theksoi Veliaj.

Investimi parashikon ndërhyrjen në disa segmente të Unazës për përmirësimin e qarkullimit të automjeteve në disa kryqëzime, duke realizuar një korsi të dedikuar për biçikleta përgjatë bulevardit ”Zhan D’Ark” dhe bulevardit ”Gjergj Fishta”, si dhe duke riasfaltuar segmentet e amortizuara të Unazës së Mesme.

Projekti përfshin ndërhyrjen dhe përmirësimin e disa kryqëzimeve si më poshtë:

  1. Kryqëzimi i rrugës “Muhamet Gjollesha” me rrugën “Myslym Shyri”
  2. Kryqëzimi i rrugës “Jordan Misja” me rrugën “Asim Vokshi”
  3. Kryqëzimi i Bulevardit “Zogu I” me rrugën “Reshit Petrela”
  4. Kryqëzimi i rrugës “Arkitekt Kasemi” me bulevardin “Zhan D’Ark”
  5. Kryqëzimi i Rrugës “5 Maji” me rrugën “Ferit Xhajko”
  6. Kryqëzimi i Rrugës “Bardhyl” me rrugën “Kongresi i Manastirit”
  7. Kryqëzimi i Rrugës “Siri Kodra” me rrugën “Ferit Xhajko”
  8. Korsitë e Biçikletave në BLV “Zhan D’Ark” dhe BLV “Gjergj Fishta”

Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë