Jete & Stil

Mund të gjesh punë edhe sipas zërit e shprehjes së fytyrës

Në të ardhmen, kërkimi i vendeve të punës nuk mund të përfshijë aq shumë përpjekje nga ana e kandidatit.

Në vend të kësaj, punëdhënësit mund të mbështeten në teknologji të reja që gërshetojnë të dhënat publike për të identifikuar punonjësit idealë për të marrë vendime punësimi - madje përdorin algoritme për njohjen e fytyrës për të ndjekur entuziazmin.

Kur i urren letrat edhe pse të tjerët të pëlqejnë

Intervistat tradicionale me një intervistues dhe të intervistuar mund të zhvillohen që në rrugë gjithashtu. Në vend të një bashkëveprimi të dyanshëm, kandidatët për vende pune do të ngarkojnë përgjigjet e videos në pyetjet e intervistimit. Teknologjia e re do të zbulojë indikacione jo-verbale të tilla si ato të shprehjeve të fytyrës dhe tonin, duke eliminuar anshmërinë njerëzore.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë