Ne rrjet

Momenti kur Kosova shpalli Pavarësinë

Plot 12 vite më pare, në një seance të ndjekur live nga miliona njerëz në mbarë globin, Kuvendi i Kosovës shpalli Pavarësinë.

Leximi i deklaratës së Pavarësisë nga kryeministri i atëhershëm, Hashim Thaçi emocioni dhe përloti mijëra shqiptarë në mbarë botën.

Momenti kur Kosova shpalli Pavarësinë, Gazeta Si, 2020

Pas çlirimit të Kosovës, shpallja e Pavarësisë ishte ngjarja më historike për shqiptërët, të cilët dolën të festonin në rrugë dhe sheshe deri në orët e para të mëngjesit. Më 17 shkurt në çdo cep të Kosovës do të dëgjoheshin këngë të vjetra shqiptare, ndërkohë që në ballkonet e shtëpive vareshin flamuj shqiptarë.

Më Shumë