Taksa

Ministrja Ibrahimaj thirrje Tatimeve: Thjeshtëzoni shërbimet dhe reduktoni burokracitë për qytetarët e bizneset

Nga Gazeta 'SI' - Ministrja e Shtetit për Sipërmarrjen dhe Klimën e Biznesit, Delina Ibrahimaj i ka bërë thirrje Tatimeve për të lehtësuar shërbime dhe minimizuar burokracitë.

Ibrahimaj zhvilloi një takim me drejtues të administratës tatimore teksa theksoi se rregullat e shumta institucionale kufizojnë biznesin dhe ulin investimet

“Qëllimi është i qartë, shkurtimi i kohës për marrjen e përgjigjes, më pak shkresa dhe më pak procedura burokratike me autoritetet tatimore. Rregulla të shumta për biznesin mund të pengojnë sipërmarrjen dhe të ulin investimet, prandaj derregullimi konsiderohet një reformë e rëndësishme për përmirësimin e klimës së investimeve dhe treguesit e Raportit ‘Doing business’. Derregullimi i referohet ndryshimeve që përmirësojnë cilësinë rregullatore për të rritur performancën ekonomike, efektivitetin e kostos, apo cilësinë ligjore të rregullave dhe formaliteteve përkatëse institucionale” theksoi ministrja Ibrahimaj, dikur drejtuese e Tatimeve.

Një raport i pak muajve më parë nga KLSH theksonte se administrata Tatimore ka ngërce të mëdha në infrastrukturën digjitale dhe burimet njerëzore, që çon në zvarritjen e shërbimeve publike. Pak javë më herët, një problem në sistemin e Tatimeve preku rreth 20 mijë profesionistë të lirë, duke i atribuuar atyre detyrime shumë të larta fiskale.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë