Politike

Merr mandatin e tretë, Isa Mustafa rizgjidhet në krye të LDK-së

Isa Mustafa do të jetë sërish Kryetari i Partisë Lidhja Demokratike e Kosovës. Si i vetmi kandidat për kryesimin e kësaj partie në katër vitet e ardhshme, Mustafa mori mbështetjen e të gjithë delegatëve në kongresin që po mbahet sot në Prishtinë.

Kandidati i vetëm që mund ta rrezikonte në këtë garë për kreun e partisë, ish Presidenti Fatmir Sejdiu nuk ka mundur dot të mbledhë numrin e nevojshëm të firmave dhe rrjedhimisht Isa Mustafën e ka pasur rrugën e hapur. Vlen të theksohet se në momentin e votimit nuk ka pasur prani të medias.

Me këtë rizgjedhje në krye të LDK-së, Mustafa bëhet kryetari më jetëgjatë i kësaj partie që nga koha e themeluesit të saj, Ibrahim Rugova.

Fatmir Sejdiu para gazetareve - Gazeta Si, 3 gusht 2019

Procesi është kundërshtuar nga Fatmir Sejdiu i cili ka pasur edhe disa akuza të forta në drejtim të Mustafës. Pas fjalës së tij para delegatëve të LDK-së Sejdiu është shprehur se kjo parti nuk mund të ecë përpara në këtë mënyrë ai se e ka lëshuar Kuvendin Zgjedhor.

“Unë them se me këtë mënyrë të punës, me këto ngecje, me këtë mënyrë të mungesës së guximit të njerëzve që nuk kanë mundësi për fjalën e lirë, unë nuk i mbështes. Këtë e kemi një shenjë të keqe. Kam provuar ditëve të fundit që të kem kontakte me kryetarin e partisë, nënkryetarët rreth çështjes për kryetarin kondensual. Unë kam tentuar që të kem përgjigje, por nuk e kam marrë një të tillë”, ka deklaruar Sejdiu për mediet.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë