Lajme

Mediu në parlamentin gjerman: Shqipëria, pa Gjykatë Kushtetuese

Kryetari i Partisë Republikane, Fatmir Mediu, ishte i pranishëm në Asamblenë Parlamentare të OSBE, e cila u zhvillua në parlamentin gjerman.

Në fjalën e mbajtur në seancën plenare, Mediu u shpreh se në qendër të punës së OSBE është mbrojtja dhe garantimi i të drejtave të qytetarëve, e drejta e tyre për të vendosur nëpërmjet votës dhe zgjedhjet e lira.

“Shqipëria u përfshi në një proces të reformës në drejtësi për të luftuar korrupsionin dhe  garantuar pavarësinë e tij. Të gjithë ranë dakord dhe e vlerësuan si të domosdoshme, por ajo që është e domosdoshme është implementimi i drejtë i saj. Sot ne jemi në mungesë të plotë të Gjykatës Kushtetuese dhe bllokim të Gjykatës së Lartë dhe mund të përfundojmë në mosfunksionimin e gjykatave të tjera”, u shpreh Mediu.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë