Media Galeri

“Lumi i 5 ngjyrave”

E quajnë "lumi i 5 ngjyrave" ose "ylberi i lëngshëm": Në fakt është Caño Cristales, në Kolumbi, që ofron një sërë ngjyrash që variojnë nga e verdha në të kuqe, te jeshilja, duke kaluar tek e zeza dhe blu.
E kuqja e ndezur prodhohet nga një algë, Macarenia clavigera, e cila lulëzon në brigjet e detit nga shtatori në tetor, kur uji është më i ultë dhe nxehet më kollaj nga Dielli.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë