Njerez

Lindjet në Angli / Shqipëria për herë të parë pjesë e 10 vendeve që prindërit e të porsalindurve nuk janë britanikë

Në statistikat vjetore të lindjeve për Anglinë dhe Uellsin, u tregua se Shqipëria është tashmë vendi i dhjetë më i zakonshëm i lindjeve për nënat pa shtetësinë e Mbretërisë së Bashkuar.

“Vendi jo anëtar i BE-së është gjithashtu vendi i tetë më i zakonshëm i lindjeve ku babai është i lindur jashtë Mbretërisë së Bashkuar”, shkruan Daily Mail.

Është hera e parë që Shqipëria është në top 10 vendet më të zakonshme si për nënat ashtu edhe për baballarët të lindur jashtë vendit.

Sipas të dhënave të reja nga Zyra për Statistikat Kombëtare (ONS), Rumania është tani vendi më i zakonshëm i lindjeve për nënat pa shtetësi britanike, ndjekur nga Pakistani, India, Polonia, Bangladeshi, Nigeria, Gjermania, Lituania, Amerika.

Lindjet nga nënat nga Polonia panë rënien më të madhe, me një rënie prej 8.6 për qind.

Për baballarët e lindur jashtë Mbretërisë së Bashkuar, Pakistani mbetet vendi më i zakonshëm i lindjeve.

Lindjet nga baballarët e lindur në Poloni patën rënien më të madhe, duke rënë me 10.3 për qind nga viti 2020 deri në vitin e kaluar.

Përqindja e lindjeve me baballarë të lindur në Poloni është në rënie që nga viti 2015.

Katër në dhjetë emigrantë që kalojnë Kanalin me varka të vogla javët e fundit ishin nga Shqipëria, sipas një raporti të inteligjencës ushtarake të zbuluar në Daily Mail të dielën.

Ai zbuloi se gjithsej 1,075 shqiptarë kaluan Kanalin me varka të vogla gjatë një periudhe gjashtë javore këtë verë.

Në përgjithësi, të dhënat e ONS tregojnë se vitin e kaluar më shumë se një e treta (34.2 për qind) e të gjithë fëmijëve të lindur në Angli dhe Uells kishin njërin ose të dy prindërit e lindur jashtë MB.

Kjo ishte një rënie nga 34.8 për qind në 2020.

Burimi: Daily Mail. Përshtati: Gazeta Si.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë