Njerez

Letra e një vajze të vogël italiane për fëmijët e prekur nga tërmeti

Emily , një vajzë e vogël nga zona e Belluno, në Itali, shkroi një letër të veçante dhe ia dërgoi vullnetarëve të Mbrojtjes Civile në qytezën e saj. Së bashku me shënimin ishin edhe 5 euro. Letra është shkruar në datën 26 nëntor dhe bën fjalë për tërmetin që ndodhi në vendin tonë. Vajza e vogël dëshiron të jetë mike e fëmijëve shqipëtarë dhe i dhuron atyre para për të ngrënë mëngjes.

Teksti i letrës


“E dashur Mbrojtja Civile e Belluno. Unë jam Emily dhe po ju shkruaj sepse sot në mëngjes, sapo u zgjova, dëgjova lajmet e këqija në lajme. Nëna ime, e cila po pinte kafe, më shpjegoi në Shqipëri, kishte një tërmet shumë të fortë. Mendova për të gjithë fëmijët që flinin në shtretërit e tyre të ngrohtë, pranë nënës dhe babit ose me vëllezërit e vegjël: ata do të kishin qenë aq të frikësuar. Më vjen shumë keq, shpresoj që të mos dëgjoj më të tilla lajme. Ata fëmijë as nuk do të hanë mëngjes nga frika. Nuk e di shqip, por do të dëshiroja t’u tregoja atyre fëmijëve që dua të jem shoqa më e mirë e tyre. Unë nuk e di se si ta bëj këtë, por unë do të doja që ju, Mbrojtja Civile, të më ndihmoni të dorëzoj vizatimin për fëmijët e Shqipërisë, në mënyrë që ata të shohin se unë mendoj për ta dhe më vjen shumë keq për atë që ndodhi. Shpresoj se ata të jenë përsëri të qetë dhe të lumtur me familjet e tyre. Përshëndetje fëmijë shqiptarë. Po ashtu ju dërgoj pesë euro, që të mund të hani mëngjes nesër ”


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë