Trashëgimi

“Kreshniku i Lirisë” Besim Zekthi (Video)

Kreshnikët e Lirisë është njëra prej valleve popullore ikonë të mjeshtrit Besim Zekthi.

Zekthi i nda nga jeta këtë të dielë në moshën 84-vjeçare.

Besim Zekthi lindi më 5 shkurt 1936 në Tiranë, kërcimtar, mjeshtër i valles popullore shqiptare, solist i pakrahasueshëm i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore, i cili shkëlqeu veçanërisht në vallet e njohura “Vallja e shqipeve” dhe “Festë ka sot Shqipëria” dhe ishte ndër protagonistët kryesorë që i dha Gjerdanin e Artë vendit tonë në festivalin e Dizhonit në Francë në vitin 1970.

Më Shumë