Jete & Stil

Çfarë mendojnë njerëzit kur ju shohin për herë të parë

Njerëzit që takojmë për herë të parë vendosin nëse ata na pëlqejnë ose jo, si dhe cilat gjëra jemi të aftë të bëjmë sipas tyre, para se të fillojmë të flasim. Kjo ndodh pa vetëdije, ndonjëherë në më pak se një sekondë. Është përshtypja e parë që është kaq e vështirë për t'u ndryshuar më vonë.
  Më poshtë kemi zbuluar se çfarë përshtypjesh njerëzit bëjnë për njëri-tjetrin brenda sekondave të para të takimit.  Mbani në mend këtë informacion, sepse ai mund t'ju ndihmojë t'i mbroni të njohurit tuaj të rinj.

A mund t'ju besojnë njerëzit?

Truri ynë merr vetëm 0.1 sekondë për të llogaritur nëse ia vlen të besosh një të huaj apo jo. Shkencëtarët nga Universiteti Princeton zbuluan disa gjëra interesante gjatë një eksperimenti të pazakontë. Grupi i parë i njerëzve u shfaqën fotografi të të huajve në 0,1 sekondë, ndërsa grupi i dytë i njerëzve kishte një kohë të pakufizuar për të studiuar ato foto. Të dy grupet duhej të zgjedhin se cilët njerëz në foto ishin të besueshëm dhe cilët jo . Çuditërisht zgjedhjet e të dy grupeve përputheshin.
Përfundimi është i thjeshtë: miku juaj i ri në mënyrë të nënkuptuar vendos nëse ai do t'ju besojë ose jo përpara se të thoni një fjalë.Sa jeni të disponueshëm?

Ne nuk kemi lajme shumë të këndshme përdata që pëlqejnë tatuazhet. Një studim në Universitetin e Teksasit, Lisa Oakes, arriti në përfundimin se gratë me tatuazhe janë perceptuar si më të kapshme dhe të prirura për një ndryshim të shpeshtë të partnerëve. Megjithatë, burrat tattooed perceptohen ndryshe. Këtu është se si Kayla Hylton, një punonjëse tatuazhesh , komentoi rezultatet e hulumtimit (fotot e tatuazheve të Kayla ishin pjesë e eksperimentit): "Sipas mendimit tim, tatuazhet janë një angazhim me të vërtetë i madh.  Nëse doni të bëni një tatuazh dedikues në trupin tuaj për të dashurin , unë nuk shikoj ndonjë problem, thotë piktorja e tatuazheve. Por sidoqoftë, duhet të pranojmë se stereotipet në shoqëri janë mjaft të forta dhe nganjëherë është më mirë të fshehni tatuazhet tuaja nën rroba, veçanërisht nëse doni të bëni përshtypje të mirë tek dikush.Sa i prirur jeni për udhëheqje?

Njerëzit tullac mund të gëzohen - ata ndeshen me personalitete të forta me aftësi udhëheqëse që janë në gjendje të menaxhojnë njerëzit dhe rrethinat e tyre. Shkencëtarët nga Universiteti i Pensilvanisë e gjetën këtë gjatë një eksperimenti ku ata i treguan fotot e njerëzve  tullac dhe me flokë një grupi vullnetarësh. Pjesëmarrësit konsideruan tullacët  si më të guximshëm, dominue,  dhe të fortë. Megjithatë, pjesëmarrësit menduan se njerëzit tullacë  ishin 4 vite më të vjetër se mosha e tyre aktuale.
Pra, nëse një tullac ne arna dhe dëshironi të shfaqeni më dominues, ai duhet ta rruajë plotësisht kokën.Sa të suksesshëm jeni?

Nëse doni të bëni përshtypjen e një njeriu të suksesshëm, vishni një kostum që i përshtatet trupit tuaj në mënyrë të përsosur. Opsioni më i mirë është një kostum i prerë poscaërisht për ju. Njerëzit pran teje shohin detaje si rrobaqepësit. Nga kjo nxjerrin konkluzione për suksesin tuaj. Kjo u zbulua nga një grup shkencëtarësh nga Britania e Madhe dhe Turqia.

Çuditërisht, gratë me fund të shkurtra dhe bluza të shkurtra perceptohen si punonjëse me një status më të ulët se zonjat që ndjekin kodin e veshjes dhe veshin rroba më konservatore. Shkencëtarët ia atribuojnë këtë faktit që gjuha më e kujdesshme e trupit ka qenë historikisht e lidhur me pushtetin. Përfaqësuesit e strukturave qeverisëse gjithmonë kanë veshur rroba modeste.


Sa jeni të sigurt?

Shtrëngimi i duarve gjithashtu ndihmon njerëzit të nxjerrin përfundime të duhura për ju. Sipas psikologëve, një shtrëngim duarsh i mirë është ai që është mjaft i fortë, jo shumë i gjatë ose i shpejtë.

Një shtrëngim duarsh i fortë, perceptohet si një shenjë e agresionit, një dëshire për të dominuar, dhe lë të kuptohet se ju jeni një konkurrent i rrezikshëm. Një shtrëngim duarsh që është shumë i dobët është një sinjal që nuk jeni i interesuar për komunikim dhe se jeni të dobët.Nëse doni të tregoni qëndrimin tuaj unik dhe të fitoni besim, shkundni dorën e kundërshtarit tuaj me të dyja duart. Ata do t'ju kujtojnë si një person i këndshëm dhe i ndershëm.


Sa jeni të ndërgjegjshëm?

Përshtatshmëria dhe gjendja e këpucëve mund të ndikojë në karrierën tuaj dhe jetën personale. Drejtori i agjencisë Raw të Modës të Sidneit, Faith Agugu, thotë, "Nëse takoj dikë dhe shoh se këpucët e tyre janë të papastra dhe të çrregullta, unë nuk do të bëja kurrë një bashkëpunim më të. Nëse një njeri nuk kujdeset për këpucën e tij pse ai do të kujdeset për mua? Gjithashtu i vlerësoj këpucët e partnerëve të mundshëm të biznesit në takimet tona dhe më ndihmon të kuptoj nëse dëshiroj të bëj biznes me ta apo jo. " thotë Raw

Këpucët mund të tregojnë shumë për moshën tonë, statusin social, nivelin e të ardhurave dhe madje stabilitetin emocional. Ky fakt u zbulua gjatë një eksperimenti shkencor në Universitetin e Kansasit. Psikologët shpërndanë fotot e 208 palë këpucë për 63 studentë dhe u kërkuan që të formojnë konkluzione rreth njerëzve që i veshin. Të intervistuarit ishin të sigurt se këpucët klasike dhe të pastra (edhe nëse nuk ishin të reja) thonë se pronari është i ndërgjegjshëm dhe përgjegjës. Këpucë të stilit dhe të shtrenjta tregojnë statusin dhe stabilitetin. Këpucë të ndritshme dhe të pazakonta, sipas pjesëmarrësve, i përkasin ekstrovertëve. Nëse këpucët ishin të reja, ultra të modës ose të fryrë, thuhej se ishte një sinjal që mund të vuash nga ankthi, një dëshirë e fortë për t'i bërë përshtypje të tjerëve dhe një obsesion me mënyrën se si dukesh.


Sa aventurier jeni?


Jo vetëm që njerëzit e vlerësojnë pamjen tuaj, por edhe mënyrën se si lëvizni. Studiuesit në Universitetin e Durhamit zhvilluan eksperimentin e mëposhtëm - studentët shikonin videot në të cilat mënyra se si ecën një person ishte gjëja e vetme që mund të shihej dhe u kërkohej të identifikonin tiparet personale.
Sipas pjesëmarrësve, një mënyrë ecjeje energjike dhe e fortë tregon ecurinë, prirjen për aventura, dhe qëllimshmërinë. Këta njerëz gjithmonë marrin atë që duan, por ndonjëherë ato mund të duken të ftohtë dhe të paarritshme. Pra, nëse zakonisht ecni me një ritëm të shpejtë, është më mirë të ngadalësoni pak dhe të përshtateni me ritmin e personit me të cilin jeni. Pra, nëse doni të bëni përshtypje dikë, mbani supet tuaja të gjera dhe ecni drejt dhe me besim. Çuditërisht, përfundimet që bëjnë njerëzit brenda sekondave të para të takimit të tyre mund të jenë të gabuara. Mbani mend ato sinjale që trupi dhe pamja jote  flet shumë  për karakterin tuaj.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë