Lajme

Jahti që do të udhëtojë me energji diellore

Kompania suedeze Solar Impact ka zbuluar detajet fillestare të jahtit të saj të parë i cili do të funksionojë me energji diellore.

Ky jaht është një mrekulli teknologjike dhe është i mbuluar tërësisht nga panelet diellore që gjenerojnë energji. Anija është gati 80 metra e gjatë dhe ka tre kate. Ka gjashtë kabina në total të cilat ndodhen poshtë, ndërsa zonat e mëdha sociale dominojnë në kuvertën kryesore dhe në një zonë që ndodhet lart. Kjo anije e fuqishme është vlerësuar në mbi 1.300 kuaj fuqi, dhe kur merr fuqi të plotë ajo mund të lundrojë në një 22 nyje mbresëlënëse. Megjithatë, kjo shpejtësi do të harxhonte baterinë e madhe 800 kwh më shpejt sesa panelet diellore mund ta rimbushin. Kur është në mënyrë elektrike, jahti është “pa zhurmë”, sipas prodhuesit të tij.

Jahti do të prezantohet për herë të parë në Festivalin i Jahteve të Kanës muajit të ardhshëm. Ky jaht është rezultat i 5 viteve punë.

Shefi Ekzekutiv i Ndikimit të Energjisë Diellore, Werner Vogeli tha, "Solar Impakt është sinonim i ndërtimit të anijeve më të fundit kur bëhet fjalë për mekanikën fluide, teknologjitë e energjisë shumë të efektshme dhe qëndrueshmërinë. Koncepti ynë i jahteve shmang zhurmën dhe emetimet e CO2 dhe është pra një hap i rëndësishëm drejt lëvizshmërisë elektrike në sektorin detar. "


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë