Bota

Italia zgjat kufizimet e udhëtimit deri më 27 mars

Vendimi i parë i kryeministrit Mario Draghi duket se do të jetë miratimi i një dekreti për zgjatjen e ndalimit të udhëtimit midis rajoneve deri në 27 mars.

Ndalimi u vendos nga qeveria e kaluar e ish-kryeministrit Giuseppe Conte dhe pritej të përfundonte të enjten. Dekreti i ri gjithashtu lë në fuqi rregullin nën të cilin jo më shumë se dy të rritur, dhe fëmijët e tyre të moshës nën 14 vjeç, mund të vizitojnë shtëpinë private të një personi tjetër.

"Është e domosdoshme të vazhdohet me kufizimet për të ndaluar përhapjen e varianteve të reja të Covid-19," tha Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza.

Ministrja e Çështjeve Rajonale Maria Stella Gelmini premtoi se ekzekutivi i Draghi do të merrte vendime "në kohë" për kufizimet kundër Covid-19 në marrëveshje me qeveritë rajonale.

Një nga kritikat drejtuar qeverisë së Conte ishte se vendimet për kufizimet e koronavirusit shpalleshin shpesh në minutën e fundit, duke u dhënë bizneseve pak kohë për t'u përshtatur.(ANSA).


Copyright © Gazeta “Si”
Më Shumë