Jete & Stil

Iluzionisti i ushqimit

Në shikim të parë, Instagram-i i Ben Churchill-it dhe faqet e Facebook-ut duken të mbushura me fotografi të objekteve të rastësishme.

Por kuzhinieri profesionist, i cili mësoi se si të bëjë gatime të veçanta tre vite më parë, është në fakt një ekspert në të gjitha gjërat e ëmbla. Një iluzionist ushqimor i vetë-përshkruar, Churchill rregullisht transformon ëmbëlsira dekadente në sponga të pista kuzhine.

Një nga krijimet e tij më të njohura është një tortë me sfungjer të vajit të ullirit që është maskuar si një sfungjer i ndotur. Churchill kryeson tortën me një thërrime të hundës, e cila i ngjan anës gërryese të një sfungjeri dhe të shkumëzuar me qumësht të ëmbël " shkuma e sapunit". Ai gjithashtu shton salcë karamele me gjalpë dhe një coulis pjekur mollë për të imituar pamjen e pjesshme të sfungjerit.

Shihni më poshtë  disa nga gatimet e shefit britanik, i cili iu fut profesionit të kuzhinierit kur ishte vetëm 20 vjeç. Pasi kishte braktisur shkollën e artit, ai pranoi të fillonte në një punë në kuzhinë, ku u dashurua me gatimin. Ai mësoi vetë më pas të bënte ëmbëlsira. Ai e nisi me gjëra të thjeshta, si një kek me çokollatë që ngjante me një limon dhe përparoi në gjëra më të komplikuara.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë