Media Galeri

I paralizuar por pastronte përditë lumin… derisa një foto virale i ndryshoi jetën përgjithmonë

Kujdesi për mjedisin tonë duket si një detyrë e pamundur, por kurrë nuk ishte problem për N.S. Rajappan. Pavarësisht se është i paralizuar, ai ka vite që pastron lumin në vendlindjen e tij. Gjërat ndryshuan kur një fotograf i bëri një fotografi dhe e postoi në internet.

Fotografi Nandu Ks tregon se si fotografia e tij ndryshoi dy jetë.

Nandu sapo kishte lënë punën e tij si inxhinier dhe filloi të ndiqte pasionin e tij për fotografinë. Me vetëm një aparat fotografik me qira, ai filloi të kërkonte subjekte interesante. Një ditë, ai vuri re një pamje të pazakontë. Ai pa një burrë që voziste me një varkë, duke mbledhur diçka nga lumi. Ndërsa burri në anije iu afrua njerëzve të tjerë pranë bregut të lumit, ata filluan të hidhnin shishe pranë anijes së tij. Nandu shkrepi një fotografi të burrit, pyeti përreth dhe mësoi historinë e burrit.

Njeriu në anije ishte N.S. Rajappan. Ai nuk ka qenë në gjendje të ecë që kur ishte i ri, por kjo nuk e ndaloi atë të përfundonte misionin e tij. Tani, në moshën 69 vjeç, ai ka mbledhur plastikë në lumë për më shumë se 5 vjet. Pas një dite të gjatë të mbledhjes së plastikës, ai shet një varkë të mbushur në këmbim të 0,17 dollarëve.

"Dikush duhet të heqë mbeturinat nga uji", deklaroi ai në një intervistë.

Fotografia në të cilën Rajappan u bë i famshëm

Fotot e tij u postuan në internet dhe reagimet ishin mbresëlënëse.

Nandu shkoi tek Rajappan dhe i tregoi foton që bëri. Rajappan i buzëqeshi si përgjigje dhe në atë moment, Nandu e dinte që fotografia ishte “thirrja e tij” e vërtetë. Nandu më pas ngarkoi fotografitë që bëri në rrjetet sociale. Shumë shpejt, njerëzit vunë re fotografitë dhe historia e Rajappan u mor nga mediat lokale të lajmeve.

Puna e Rajappan madje u vu re nga Kryeministri Indian dhe kishte një shpërthim të mbështetjes dhe ndihmës morale nga cdo anë.

Rajappan dhe Nandu në shtëpinë e re

Njerëzit i dhanë atij një anije të re, ndërsa të tjerët madje ofruan t'i ndërtonin një shtëpi të re. Një kompani i dhuroi gjithashtu një karrocë. Të gjithë ishin vërtet të lumtur për të.

Nandu dhe Rajappan u bënë miq që nga ajo kohë. Nandu shpesh viziton Rajappan për të ndarë lajmet dhe videot më të fundit të historisë së tij. Nandu ka një llogari në rrjetet sociale për të ndjekur ëndrrën e tij për të qenë një fotograf profesionist. Nga ana tjetër, Rajappan, vazhdon të mbledhë shishe plastike duke përdorur anijen e tij të re.

Burimi: Bright Side. Përshtati: Gazeta “Si”


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë