Njerez

Elizabeta II ose huqet e një mbretëreshe

Ndonjëherë zakonet dhe veprimet e njerëzve të tjerë na bëjnë të buzëqeshim dhe mund të mendojmë se sa i çuditshëm është ky person. Por, në sajë të këtyre huqeve të vogla, ne jemi të ndryshëm, unikë dhe ndonjëherë qesharakë. Dhe Mbretëresha Elizabeta II nuk bën përjashtim. Ajo gjithashtu ka disa zakone të çuditshme. Disa nga zakonet e saj kanë shpjegime logjike, ndërsa të tjerët vetëm e bëjnë atë një person simpatik me veçoritë e saj.

 Ajo kurrë nuk ka udhëtuar pa paketën personale të gjakut

Në mesin e njerëzve që shoqëron Mbretëreshën në udhëtimet, është edhe mjekja e saj personale. Mjekja duhet të jetë e informuar për vendndodhjen e të gjitha spitaleve të vendeve që Mbretëresha viziton. Përveç kësaj, mjeku gjithashtu ka paketën personale të Mbretëreshës Elizabeth, e cila do të përdoret për transfuzion nëse është e nevojshme.

Mbretëresha nuk lejon të hapin dritaret e pallatit mbretëror

Jo të gjitha, vetëm disa prej dritareve të në Buckingham Palace. Çështja është se ndërtesa duhet të duket e përsosur nga jashtë. Hapja e dritareve nga ana e saj e përparme mund të rrënojë pamjen. Kjo është arsyeja pse dritaret nuk mund të hapen vetëm në një orë të caktuar.

Ajo urren kubet e akullit

Mbretëresha urren zhurmën që bëjnë kubet e akullit kur përplasen me gote, kështu që ajo kurrë nuk përdor akull për të ftohur pijen e saj.

 Mbretëreshës nuk i pëlqen mjekra

Mbretëresha urren mustaqet, për këtë  arsye të gjithë njerëzit që janë pran saj është e ndaluar të mbajnë mjekër. Përjashtimi i vetëm është nipi i saj Prince Harry, ndonëse ajo u përpoq ta ndryshonte këtë.

 Ajo ka masat e të gjitha veshjeve të saj

Çdo veshje e mbretëreshës ka numrin e saj. Mbretëresha preferon ngjyra të ndezura dhe një stil klasik në veshjen e saj, veshjet lehtë mund të kombinohen. Eshtë e papërshtatshme që ajo të paraqitet në të njëjtën veshje ose në të njëjtën ngjyrë 2 herë me radhë.

Ajo kurrë nuk ha supë dhe patate

Natyrisht, këto pjata shërbehen në Buckingham Palace, por kur mbretëresha është prezente askush nuk guxon të sjellë këtë supë. Sa për patate, nuk është se ajo nuk i pëlqen, por preferon të shmangë niseshte në dietën e saj.

Ajo pëlqen mjedrat, por kurrë nuk i ha në publik

Mjedrat janë një nga frutat më të preferuara të mbretëreshës, por nuk mund t'i hanë ato në publik, sepse fara e tyre mund të ngjiten në dhëmbë, dhe kjo është e papranueshme. Edhe manaferrat janë të ndaluara në pritje zyrtare, ndërsa në tranguj dhe domate të gjitha farërat hiqen paraprakisht.

Ajo ka një shërbëtore të veçantë për të veshur këpucët e reja

Një shërbëtore e veçantë femër me të njëjtën madhësi këmbe si mbretëresha thyen këpucët e saj të reja për të. Megjithëse Elizabeta II ka preferuar këpucë të së njëjtës markë për shumë vite, ajo ende nuk dëshiron të përjetojë siklet që zakonisht sjellin këpucë të reja, për këtë arsyeje këpucët e reja e mbretëreshës i vesh fillimisht shërbetorja e saj.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë