Jete & Stil

Google përmirëson shërbimin e Gmail

Google ka nisur të bëjë përmirësime të rëndësishme në shërbimin më popullor në botë të email. Gmail-i ka filluar një shtrirje globale në disa faza, që do të thotë se nuk do të jetë i disponueshëm menjëherë për secilin nga 1.4 miliardë përdoruesit e tij. Jacob Bank, menaxheri kryesor i Gmail, thotë se ridizajnimi është bërë me synim që t'i bëjë njerëzit më të sigurt dhe më produktivë.

Shtylla e sigurisë qendron rreth një moduli të ri konfidencial. Përdoruesit tani mund t’i dërgojnë email njëri-tjetrit me datë skadimi, pas së cilës email-i nuk do të mund të hapet më.

Për të reduktuar rrezikun, që ndonjë person i paautorizuar të lexojë emailet, risi vjen kodi i sigurisë. Për të hapur një email specifik duhet një kod i cili vjen me SMS.

Google ka përmirësuar edhe sigurinë e emaile-ve konfidenciale, duke mos dërguar drejtpërdrejt përmbajtjen e  tij, por vetëm një përmbledhje në lidhje me përmbajtjen e tij, ndërsa emaili qëndron në kutinë postare të dërguesit.

Risi janë shtuar të drejtat e menaxhimit, me të cilat mund të ndalohet opsioni për të dërguar te dikush tjetër, për të shkarkuar përmbajtjen, kopjuar apo printuar email-et e vecanta. Google beson se ekzistojnë rrethana, ku njerëzit aksidentalisht ndajnë informacione me personin e gabuar dhe ky është problemi që kompania shpreson të përmirësojë.

https://www.youtube.com/watch?v=eqtEzthzxuo

What’s the best generics


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë