Lajme

Gjobitet Himara për papastërti

Inspektoriati Shtetëror i Mjedisit pas inspektimeve të kryera në fshatin Dhërmi  ka gjobitur kryebashkiakun e Himarës Jorgo Goro si dhe firmën përgjegjëse për pastrimin e mbetjeve.

Nga inspektimi është vërejtur se në shëtitoren e plazhit të Drimadhes nuk ishte kryer pastrami i mbetjeve nga ana e firmës prej disa ditësh, ndërsa Bashkia e Himarës nuk kishte marrë asnjë masë për ketë situatë e cila është në kompetencat e saj.

ISHMP ka gjobitur me 500 mijë lekë të reja kryetarin e Bashkisë së Himarës për shkelje të standarteve dhe kushteve të menaxhimit të mbetjeve urbane dhe me 1 milionë e 500 mijë lek të rinj firmën e pastrimit.

Inspektoriati Shtetëror i Mjedisit bën me dije se inspektimet vijojnë në të gjithë vendin, në zbatim të ligjit si dhe të angazhimit të Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit për një territor më të pastër, edhe në prag të sezonit turistik.

3 Maj, Denis Tahiri


Copyright © Gazeta “Si”
Më Shumë