Histori

Fotografitë historike

Herë pas here dëgjojmë se bota po bëhet e çmendur, e cila zakonisht nënkupton sjelljen e çuditshme të njerëzve modernë. Por kjo deklaratë nuk është tërësisht e vërtetë sepse njerëzimi ka bërë gjëra të çuditshme për një kohë të gjatë.

Dhe fotografi të ndryshme historike, si ato që përshkruajnë një karrocë të tërhequr nga një helikopter ose një biçikletë për të gjithë familjentë ndërtuar me një makinë qepje, e tregojnë mjaftë qartë kete pjesë.

Më poshtë kemi përbledhur disa fotografi historike që kanë një gjë të përbashkët –  çudi, çmenduri , dhe padyshim shumë humor.

Pirja e çajit me një elefant, 1939
Kjo ishte mënyra se si një shtëpi me rrota dukej në vitin 1926.
Një çift në një panair në Meksikë, 1940
Terapia  kurrizore- një formë e mjekësisë popullore në Finlandë, 1935
 Një grua nga brukseli që shëtiste rrugëve me gjarpin e saj 1930
Gratë me pantallona shumë të mëdha, SHBA, 1933
Një elefant mban një interpretues cirku në gojën e tij, SHBA, 1937
Ndërtimi i Dam Hoover, SHBA, 1931-1936
Një hippopotam cirku, që shfrytëzohej si një kamionçinë, 1924
Një grua e moshuar SHBA, 1977
Moto-rickshaw me një shofer femër, 1920
Një njeri që kalëron ne një derr, Angli, 1903
Foto e shkrepur ne një tren në Japoni, gjatë udhëtimit në mengjes herët, 1964
Një fëmijë në një aparat oksigjeni, SHBA, 1930
Peshkimi natën në Hawaii, 1948
Një burrë që lexon një libër ulur në një pemë të madhe, Australi, 1900
2 burra duke luajtur tenis në krahët e një aeroplani në 1923
Shfaqja e cirkut, 1933
Një burrë në plazh gjobitet për mosmbajtjen e veshjeve të përshtatshme, Holandë, 1931
Konkursi i këmbëve në Angli, 1936
Një endacak në shtartin e tij, Indi, 1907
Garat në karroca me motor, Australi, 1936
Këto pajisje të quajtur Sound Finders ndihmuan për të zbuluar shpërthimet e artilerisë armike, 1914
Kjo ishte mënyra se si karrocat e foshnjave u transportuan në frontin e një autobuzi në Zelandën e Re në vitin 1955.
Piknik në autostradë gjatë krizës së naftës, Holandë, 1973
Njerëzit demonstrojnë tatuazhet gjatë një konkursi në Francë në vitin 1950.
Biçikleta familjare", me një makinë qepëse u shpik nga Charles Steinlauf në vitin 1939.
Ky është një shembull i torturës publike që ndodhi për shkak të ndjenjës anti-gjermane gjatë Luftës së Parë Botërore.
Krijimi i një maskë koke duke perdoru një kufomë

Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë