Sociale

Foto/ Korça zbardhet nga dëbora. Në Shkodër nuk ndryshon harta e përmbytjeve

Gazeta Si - Qyteti i Korçës është zbardhur nga dëbora mëngjesin e kësaj të marte. Reshjet e dëborës në Qarkun Korçë kanë nisur rreth orës 07:30 të mëngjesit dhe ato kanë zbritur më ulët se zakonisht.

Temperatura maksimale në Qarkun Korçë është 3 gradë Celsius, ndërkohë që moti është i vrenjtur.

Në aksin Korçë-Pogradec, në afërsi të Qafë Plloçës, kontraktorët po kriposin rrugën, pasi është përfshirë nga reshjet.

Ndërkohë, e marta nuk ka sjellë reduktim të hartës së përmbytjeve në Bashkinë Shkodër, duke bërë që sipërfaqja e përmbytur të jetë e njëjtë me atë të djeshme, 1020 hektarë nën ujë.

Në Njësinë Administrative Ana e Malit, 1000 hektarë tokë janë të përmbytura, ndërsa në Njësinë Administrative Dajç janë 20 hektarë tokë bujqësore e përmbytur.

Niveli i lumit Drin (hidrometri ura e Bahçallëkut) shënon kuotën 5.60 m, e pandryshuar me ditën e djeshme (kuota maksimale 7.50 m).

Niveli i liqenit (hidrometri ura e Bunës) shënon 8.10 m, e pandryshuar me atë të djeshme (kuota maksimale 8.70 m).

Rruga e Obotit ka prezencë uji 15 cm, me vështirësi kalohet edhe me mjete të ulëta. Ujësjellësi Oblika 1 është jashtë funksionit.


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë