Para

Fondacioni Soros zotëron Bitcoin

Soros Fund Management, kompania e menaxhimit të aseteve e themeluar nga investitori miliarder dhe filantrop George Soros, ka zbuluar se ajo zotëron kriptomonedhën Bitcoin.

Zyra e familjes zotëron "disa monedha ... por jo shumë", tha Dawn Fitzpatrick, CEO dhe shefi i investimeve i Soros Fund Management, në një intervistë për Bloomberg këtë javë.

"Unë nuk jam i sigurt se Bitcoin këtu shihet vetëm si një mbrojtje e inflacionit," tha Fitzpatrick. "Unë mendoj se ka kaluar hendekun në rrjedhën kryesore."

Fitzpatrick vazhdoi të shpjegojë se si kriptovalutat tani kanë një vlerë tregu prej më shumë se 2 trilion dollarë, me mbi 200 milionë përdorues.

Çmimi i bitcoin, kriptomonedhës më të njohur në botë, është rritur 10% nga rreth 50.000 dollarë të martën në mbi 55.000 dollarë të mërkurën.

Jamie Dimon e quan Bitcoin të pavlerë, por e krahason me cigaren dhe pranon se klientët e duan atë.

Investitorët po mbajnë Bitcoin për periudha afatgjata dhe kjo do të thotë se ky rikthim mund të jetë i vërtetë.

Një javë më parë çmimi i Bitcoin ishte rreth 43.000 dollarë, ndërsa në fillim të vitit një Bitcoin mund të blihej për rreth 29.000 dollarë.

Rritja e fundit të Bitcoin vjen pavarësisht kërcënimit të vazhdueshëm të goditjeve rregullatore nga qeveritë në të gjithë botën dhe shqetësimeve në lidhje me ndotjen e madhe mjedisore.

Frikërat nga rregullatorët e SHBA janë lehtësuar këtë javë pasi si Sekretarja e Thesarit Janet Yellen ashtu edhe Kryetari i SEC Gary Gensler thanë se nuk kanë në plan të vendosin kufizime në tregtimin e kriptomonedhës.

"Ky tubim i fundit e kontraston tregun e aksioneve me aktive si aksionet, bonot dhe ari që kanë ndjesi të dobët ndaj inflacionit të lartë dhe ngadalësimit të rritjes ekonomike," - tha Freddie Evans, një tregtar shitjesh në ndërmjetësimin e aseteve digjitale me qendër në MB, GlobalBlock.

Ky avancim i fundit i Bitcoin mund të jetë përsëritja e historisë pas limiteve që vendosi Kina mbi aktivitetet kripto,"- shtoi ai.

Bitcoin nuk është kriptovaluta e vetme që po rritet këtë vit. Diku tjetër, çmimi i Eterit është më shumë se trefishuar nga rreth 1.000 dollarë për një monedhë në fillim të vitit, në më shumë se 3.000 dollarë një monedhë.

Shumica e investitorëve profesionistë mendojnë se Bitcoin është vetëm një flluskë, sipas Anketës së Menaxherit të Fondit të Bankës së Amerikës që u botua në Prill.

Rreth 74% e atyre që iu përgjigjën matësit të tregut të vëzhguar nga afër thanë se e shohin kriptomonedhën kryesore si një flluskë. Vetëm 16% i thanë jo pyetjes, duke treguar shumë spekulativ terrenin e Bitcoin.

Burimi:CNBC/Përshtati:Gazeta “SI”


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë