Media Galeri

Fituesit e Fotografit të Vitit të Astronomisë në fotografi

Fotografi Shuchang Dong sapo është shpallur Fituesi i Përgjithshëm i konkursit të fotografisë së astronomisë për vitin 2021, me imazhin e tij mahnitës të eklipsit diellor unazor, "Unaza e Artë".

Bukuria e thjeshtësisë dhe përsosmëria teknike e imazhit të Dong magjepsën jurinë. Fotografia përshkruan eklipsin diellor unazor që ndodhi më 21 qershor 2020 ku juria e quajti si një kryevepër. Imazhet fituese nga kategori të tjera dhe çmimet speciale përfshijnë vallëzimin magjepsës të marrë nga ura e një anije nga Dmitrii Rybalka (Rusi), Venusi që ngrihet mbi horizontin e Hënës nga Nicolas Lefaudeux (Francë). imazhi i marrë gjatë izolimit nga Deepal Ratnayaka (Mbretëria e Bashkuar), dhe imazhi i raketës Space X Falcon 9 duke kaluar Hënën nga Paul Eckhardt (SHBA) janë disa nga fotografitë e këtij viti.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë