Drejtësia

Dosja ‘Partizani’, Gjykata e Lartë: Berisha në arrest shtëpie, Malltezi nuk kthehet në burg

Gazeta Si - Gjykata e Lartë ka vendosur rrëzimin e kërkesave të Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit për ndryshimin e masave të sigurisë, nën hetim për privatizimin e klubit sportiv "Partizani".

Gjykata e Lartë shqyrtoi rekurset e bëra nga avokatët e ish-kryeministrit dhe dhëndrit tët tij dhe atë të bërë nga SPAK kundër vendimit të datës 21 mëntor 2023 të GJKKO-së që vendosi ndryshimin e masës për Malltezin duke e liruar nga arresti në burg dhe duke lenë në arrest shtëpie.

Gjykata e Lartë ka rrëzuar të treja rekurset, që do të thotë që Malltezi do të vijojë të hetohet në "arrest shtëpie".

Sa i përket rekurseve të Sali Berishës, ato lidheshin për vendimet që iu caktua masa "detyrim për paraqitje" dhe më pas seanca për verifikimin e sigurisë.

Gjykata e Lartë ka gjykuar se nuk kemi të bëjmë me shkelje të kodit të procedurës penale apo shkelje ligjore nga gjykatat e Shkallës së Parë dhe Apelit.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë