Lajme

Dita e Evropës, grupi i PS pr.rezolutë: BE të marrë njëzëri vendim për hapjen e negociatave

Në Ditën e Europës, Grupi Parlamentar Socialist ka depozituar projekt-Rezolutën e Kuvendit të Shqipërisë mbi Rekomandimin e Komisionit Evropian për Hapjen e Negociatave të Anëtarësimit midis Bashkimit Evropian dhe Shqipërisë.

Kreu i grupit parlamentar të PS, Taulant Balla ka publikuar tekstin e pr. Rezolutës në faëqen e tij zyrtare në rrjetin social Facebook, ndër të tjera shkruan “Duke shpresuar se edhe opozita do ta mbështesë Shqipërinë në këtë moment historik të rrugës sonë europiane, duke hequr dorë nga balta kundër imazhit të Shqipërisë, ftesa jonë është që kjo Rezolutë të miratohet sa më parë nga të gjithë anëtarët e Kuvendit. Rezoluta i bën thirrje njëzëri vendeve anëtare të BE-së që të marrin vendimin për fillimin e negociatave të anëtarësimit midis Bashkimit Europian dhe Shqipërisë, si fillimi i një rruge për shndërrimin e mëtejshëm europianizues të vendit, me vetëdije se kjo do të jetë një rrugë e vështirë dhe e gjatë, por se hapja e negociatave do t’i japë shpresë dhe orientim këtij rrugëtimi” ka vijuar Balla.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë