Motosport

Covid-19 anulon garën e parë të MotoGP

Bota e garave me motorë vazhdon të ndikohet fuqimisht nga pandemia Covid-19. Pas ndryshimeve në kalendarin e Formula 1, gjithashtu Kampionati Botëror i Moto GP ka pengesat e para. Është komunikuar anulimi i testeve në Sepang të Malajzisë, të planifikuara për 19-21 Shkurt, për shkak të vështirësive në lidhje me situatën epidemiologjike dhe kufizimeve të vendosura.

Në këtë moment testet e planifikuara në Katar më 10-12 Mars konfirmohen si të parat, ndërsa priten lajmet në lidhje me kalendarin përfundimtar për sezonin e ri. Po shkohet drejt anulimit të garave amerikane, në Shtetet e Bashkuara dhe Argjentinë, dhe drejt një dyfishimi të garës së Katarit në pistën e Losail, që duhet t’i presë nga fundi i marsit dhe fillimi i prillit.

MotoGP është caktuar për një kalendar me 20 gara në 2021, pasi planet për një orar me të njëjtën gjatësi u detyruan të ndryshonin vitin e kaluar për shkak të COVID-19. Sezoni është vendosur të fillojë në 28 Mars në Katar dhe të përfundojë në Nëntor në Valencia. Sidoqoftë, natyra e pandemisë aktualisht nënkupton që kalendari  ka shumë të ngjarë të ndryshojë në javët e ardhshme.


Copyright © Gazeta “Si”
Më Shumë