Jete & Stil

Çfarë duhet të bëjmë gjatë momenteve që bie tërmet?

Tërmeti i dy ditëve më parë tronditi jo pak banorët e kryeqytetit tonë.

Sidoqoftë  kur ju kap paniku dhe ankthi gjatë momenteve të lëkundjeve , duhet të keni parasysh disa këshilla sipas faqes së Emergjencave Civile.

Nëse gjendeni në një vend të mbyllur shkoni menjëherë poshtë traut të banesës, në kasën e dyerve ose pranë një muri mbajtës

Duhet të kini kujdes nga gjërat që mund t’ju godasin si  xhama ,mobilie etj

Kini kujdes në përdorimin e shkallëve. Shpesh herë janë pak rezistente dhe mund të dëmtohen

Është mirë të shmangni përdorimin e ashensorit. Mund të bllokohet ose të jetë dëmtuar

Kini kujdes nga pasoja të tjera nga tërmeti, si shembjet e urave, rrëshqitjet dhe rrjedhjet e gazit

Nëse jeni në ambient të hapur largohuni nga ndërtesat e larta, pemët, shtyllat elektrike pasi mund të goditeni nga materiale të ndryshme.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë