Lajme

Çështja e emrit të Maqedonisë, Athina dhe Shkupi arrinë marrëveshjen

Athina dhe Shkupi duket se kanë arritur një marrëveshje pas negociatave disa mujore të zhvilluara me ndërmjetësimin e të dërguarit të OKB, Methew Nimec për sa i përket çështjes së emrit të fqinjit verior të Greqisë.

Sipas deklaratës për shtyp të Ministrisë së Jashtme greke, Nikos Kotzias ka theksuar pas takimit me homologun e tij Dimitrov në Bruksel se dy krerët e diplomacisë së të dy vendeve kanë mbaruar misionin e tyre me atë çka kishin marrë përsipër nga dy kryeministrat.

“Sot ose ndoshta nesër, do të vazhdojë negocimi në nivel ekspertësh për çështjet teknike dhe ligjore me të cilat duhet të përballen. Pasi të kenë përfunduar dhe pasi të zgjidhen çështjet teknike dhe ligjore, dokumentet e hartuara në nivelin e Ministrave të Jashtëm do t’u jepen dy kryeministrave, të cilët do të bisedojnë me njëri-tjetrin dhe do të formulojnë marrëveshjen përfundimtare”, ka deklaruar Nikos Kotzias.

Βurime diplomatike të cituara në mediat e vendit fqinjë bëjnë me dije se dy vendet janë shumë pranë Severna Makedonija (Maqedonia e Veriut ), por nuk mohojnë edhe dy variantet e tjera Maqedonia e Epërme (Gorna Makedonija) dhe Maqedonia e Re (Nova Makedonija).


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë