Lajme

TVSH, biznesi i vogël dorëzon për herë të parë deklaratën e thjeshtuar

Pavarësisht kundërshtive dhe protestave, biznesi i vogël i është nështruar ligjit dhe ka arritur të plotësojë deklaratën e thjeshtuar për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar në bazë mujore.

Sipas Tatimeve janë 11,340 subjekte që i përkasin fashës 2 deri në 5 milionë lekë, të cilët kanë  dorëzuar, pranë Administratës Tatimore, deklaratën e thjeshtuar të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar. Kjo shifër përbën rreth 97% të totalit të deklaratave të gjeneruara nga sistemi, për tatimpaguesit e vegjël, të cilët mbartën detyrimin për të deklaruar dhe paguar TVSH-në. 

Administrata Tatimore, në dy javët e para të muajit korrik ka ofruar për 900 subjekte të biznesit të vogël asistencë për plotësimin e librave të shitjes dhe blerjes, si dhe plotësimin e deklaratës së thjeshtuar të TVSH-së.

Ndërsa pjesa tjetër e subjekteve u është drejtuar në mënyrë individuale ekspertëve përkatës.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë