Para

Bitcoin në hënë? Pse kriptomonedha është afër nivelit më të lartë të të gjitha kohërave

Nga Gazeta ‘Si’- Muajin e kaluar, ndërsa Bitcoin iu afrua 45.000 dollarëve, drejtuesi i JPMorgan Chase tha se njerëzit duhet të "ndalojnë së foluri për këtë".

Tani, investitorët e Bitcoin po qeshin.

Kriptomonedha është rritur me 20% në vetëm pesë ditë. Dhe me fitimet e së mërkurës(28 shkurt), po i afrohet nivelit më të lartë të të gjitha kohërave prej rreth 69.000 dollarësh të vendosur në nëntor 2021, hera e fundit që Bitcoin tregtohej mbi 60 mijë dollarë.

Rritja është pjesërisht e nxitur nga miliarda dollarë që rrjedhin në kriptomonedha pas miratimit të BTC si fond i tregtueshëm, ETF, në bursë.

Faktori tjetër kryesor në lojë është "përgjysmimi" i ardhshëm i Bitcoin. Përgjysmimi i referohet veçorisë së integruar të Bitcoin që redukton automatikisht shkallën e hyrjes së monedhave të reja në qarkullim. Ajo zhvillohet afërsisht çdo katër vjet dhe, në teori, e shtyn çmimin e Bitcoin më lartë sepse krijon më shumë mungesë të një monedhe tashmë të kufizuar.

Në të kaluarën, përgjysmimet e Bitcoin kanë katalizuar periudha të rëndësishme rritëse. Por nuk ka asnjë rregull të vështirë, ky është rezultati çdo herë. Çdo numër ngjarjesh - të tilla si perspektiva e rregulloreve të reja - mund të marrë një pickim nga çdo fitim i mundshëm që vjen nga një përgjysmim.

Megjithatë, investitorët deri më tani duket se janë mjaft optimistë që nuk do të funksionojnë, dhe po nxitojnë për të marrë pjesë në aksion ose për të shlyer fitimet e tyre. Coinbase, një platformë shkëmbimi kriptosh, përjetoi ndërprerje të mëdha si rezultat i rritjes së tregtisë, tha CEO i kompanisë Brian Armstrong në një postim të mërkurën X.

"Disa përdorues mund të shohin një bilanc zero në llogaritë e tyre në Coinbase dhe mund të pësojnë gabime në blerjen ose shitjen," postoi Coinbase Support në X të mërkurën. 

“Ekipi ynë është duke e hetuar këtë dhe do të japë një përditësim së shpejti. Pasuritë tuaja janë të sigurta.”

Një orë e gjysmë më vonë, Coinbase tha në një postim tjetër në X se "kishte filluar të shihte përmirësim në tregtimin e klientëve". Ai shtoi se klientët mund të jenë ende duke përjetuar disa probleme "për shkak të rritjes së trafikut".

Coinbase nuk pranoi të komentonte për CNN në lidhje me ndërprerjet, përtej postimeve X.

Burimi: CNN Business/Përshtati Gazeta Si


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë