Politike

Basha mesazh ambasadorëve: Reforma në drejtësi çështje cilësie, jo shpejtësie

Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha reagoi kundër çdo qëndrimi sipërfaqësor që e shikon zbatimin e reformës në drejtësi si çështje shpejtësie dhe jo si çështje cilësie, duke nënkuptuar këtu qëndrimet e ambasadorëve.

“Padyshim që duhet që një orë e më parë t’i kemi këto organe të pavarura, të gjithë e dimë pse janë vonuar, pse për dy vite me radhë KED nuk funksionoi. Janë vonuar me një qëllim, sepse pushteti i trembet drejtësisë së pavarur, i trembet një SPAK-u të pavarur, pushteti i trembet një Gjykate Kushtetuese të pavarur” tha Basha.

Kreu i PD-së deklaroi se ngrija e Gjykatës Kushtetuese nuk mund të ndodhë duke shkelur Kushtetutën.

“Nuk mund të krijohet para çdo institucioni të drejtësisë një krizë e cila pastaj zgjidhet me mjete antikushtetuese”, deklaroi Basha.

Kreu i PD tha se një organi i drejtësisë që vjen në jetë me mjete antikushtetuese nuk do t’i shërbejë qytetarëve, nuk do t’i shërbejë ligjit, Kushtetutës, por i shërben atyre që duan ta kapin ose ta bllokojnë reformën në drejtësi.

“Jemi të vendosur që të mbështesim me të gjitha format dhe mënyrat zbatimin e reformës në drejtësi ashtu siç e kemi aprovuar në Kushtetutë dhe jo ashtu siç dëshiron pushteti që i trembet drejtësisë së pavarur”, theksoi Basha.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë