Media Galeri

Arti minimalist i Herbert List…

I detyruar të largohej nga Gjermania për shkak  se ishte hebre fotografi Herbert List ishte një adhurues i klasicizmit. Ai lindi në Hamburg dhe studioi art dhe histori në Universitetin e Heidelberg. Që prej asaj kohe kishte” një dashuri të madhe”për statujat e mëdha prej mermeri të Greqisë dhe Romës, të cilat më vonë do të shfaqeshin kudo në punët e tij, duke treguar ndikimin që ato kishin në mënyrën se si ai e konsideronte formën njerëzore.

Prirjet e tij artistike dhe miqësia me fotografë të shquar të kohës së tij bën që Herbert List të hynte në një rrugë të veçantë arti ku krijimet minimaliste ishin gjithçka./The Independent.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë