Lajme

AKU bllokon restorantet në Palasë dhe Klos

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka kryer kontrolle të njëpasnjëshme gjatë sezonit veror, sidomos në zonat bregdetare. Gjatë aksionit që AKU po ushtron në restorante, ka evidentuar 2 subjekte me aktivitet “Restorant” ku kryenin veprimtari në kundërshtim me standardet e sigurisë ushqimore si dhe në kushte të rënda higjieno-sanitare.

Gjatë kontrollit që DRAKU, Dibër në subjektin restorant “Veli Krosi” në Klos u konstatuan ambiente me myk, lagështi si dhe mjetet e punës në kuzhinë ishin totalisht të amortizuara. Ndërsa nga trupa inspektuese Vlorë u konstatua një tjetër restorant në Palasë me kushte të rënda higjieno-sanitare si dhe i paregjistruar në QKB.

Ndaj subjekteve u mor masë administrative gjobë 1.300.000 si dhe bllokim të menjëhershëm të aktiviteteve.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë