Media Galeri

Harta më e vjetër në Evropë? Pllaka prej guri e 4000 vjetëve më parë përshkruan një rajon të Francës në epokën e bronzit

Shkencëtarët analizuan një pllakë guri të epokës së bronzit në Francë që vlerësohet si harta më e vjetër e Evropës. Gravurat e bëra 4,000 vjet më parë zonë toke dhe lumenj të vendosur në Ëest Brittany. Pllaka, e quajtur Pllaka Saint-Bélec, u zbulua për herë të parë në vitin 1900, por u zhvendos në vende të ndryshme derisa studiuesit kohët e fundit e gjetën atë në një bodrum të një kështjelle. Ekipi thotë se topografia e pllakës përshkruante luginën e lumit Odet, ndërsa disa rreshta duket se përshkruajnë rrjetin e lumit.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë