Media Galeri

Zemërimi i njerëzve mbi politikën e rreptë ‘Zero-Covid’ të Kinës vlon në mediat sociale

Në shumë pjesë të botës, shumica e kufizimeve për Covid janë zhdukur. Por në Kinë vazhdon akoma strategjia 'Zero-Covid'. Tashmë njerëzit janë zemëruar dhe në mediat sociale po shpërndahen video që përshkruajnë masat e rrepta të vendit.

Ata që nuk mbajnë maska në publik përballen me pasoja të rënda. Në Hong Kong, pamjet në mediat sociale tregojnë policinë duke përdorur sprej piper ndaj të huajve pasi u kapën pa maska në metro më 20 nëntor 2022. Një tjetër video, e publikuar në të njëjtën ditë, tregon një të huaj në Pekin që u arrestua pasi thuhet se nuk mbante një maskë.

Pamjet e marra në qytetin jugor të Guangzhou më 17 nëntor 2022 tregojnë dy femra të lidhura dhe të lëna në rrugë pasi thuhet se po lëviznin pa maska.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë