Shendet

Zbulohet terapi e re për tumorin e mushkërive, redukton rrezikun e përparimit me 38%  

E ardhmja e onkologjisë është “preciziteti”, por kjo nuk do të thotë se kimioterapia i përket vetëm së shkuarës. Kjo konfirmohet (edhe një herë) nga rezultatet e studimit të fazës III, Flaura2, të sapo prezantuar në Konferencën Botërore për Kancerin e Mushkërive 2023 në Singapor. Studimi, i cili përfshiu qindra pacientë me kancer të mushkërive me qeliza jo të vogla (NSCLC) dhe mutacione në gjenin Egfr, tregoi se kombinimi i Osimertinib dhe kimioterapia e linjës së parë ul rrezikun e përparimit të sëmundjes me 38%. Studimi Flaura2 përfshiu 557 pacientë në më shumë se 150 qendra në mbi 20 vende.

Në krahun eksperimental të studimit, pacientët u trajtuan me frenuesin Egfr të gjeneratës së tretë osimertinib në kombinim me kimioterapinë çdo tre javë për katër cikle, e ndjekur nga osimertinib plus pemetrexed çdo tre javë, duke vënë në dukje një përfitim klinikisht të rëndësishëm mbijetese pa përparim të sëmundjes.

“Një avantazh prej gati 9 muajsh më shumë në krahasim me osimertinib vetëm”, komentoi Filippo de Marinis, Drejtor i Divizionit të Onkologjisë të Institutit Evropian të Onkologjisë (IEO) në Milano.

“Të dhënat I nga studimi Flaura2 janë shumë solide dhe konsistente në të gjitha nëngrupet e pacientëve të analizuar”.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë