Makina

Volkswagen do të prodhojë 70 modele të reja elektrike

Volkswagen tha se do të nisë 70 modele të reja elektrike deri në vitin 2028, duke përshpejtuar daljen e makinave me emetim zero, për shkak se prodhimet e fundit të makinave të Volkswagen nuk rezultuan të suksesshme gjatë testimit.

Marka pati rënie në 3.8 përqind vitin e kaluar, nga 4.2 përqind, pasi investimet më të larta në makinat elektrike dhe sfidat me të cilat automjetet me motor me djegie, nuk çuan në fitime, tha VW.

Volkswagen zbuloi të ardhura të plota këtë të martë pas fitimeve të para në shkurt, kur tha se fitimi operativ i grupit 2018 arriti në 13.92 miliardë euro (0.7 miliardë dollarë), 0.7 përqind më i lartë se një vit më parë dhe nën 14.53 miliardë euro parashikuar në një sondazh.

Më Shumë