Jete & Stil

Tokë falas për qytetarët

Rajoni Vologda në veriperendim të Rusisë do t'u japë tokë të papërdorur qytetarëve rusë. Programi, i cili filloi në Lindjen e Largët të vendit, po provon të bëhet popullor .

Projekt-ligji mbi tokën e lirë në Vologda do të futet në parlamentin rajonal në shtator dhe ka të ngjarë të  të hyjë në fuqi nga janari. Sipas programit të nisur në Lindjen e Largët të Rusisë, toka e lirë mund të përdoret për çfarëdo qëllimi të ligjshëm, por pronarët e rinj nuk mund të marrin me qira, të shesin ose të japin vendin për pesë vjet.

Të huajt gjithashtu kanë të drejtë të përdorin tokën, por regjistrimi i të drejtave të plotë pronësore është i mundur vetëm pasi marrësi të bëhet shtetas i natyralizuar. Programi filloi në qershor 2016 për popullatat lokale të Lindjes së Largët dhe nga shkurti 2017 u bë i disponueshëm për të gjithë rusët.

Vologda do të japë 468,000 hektarë tokë të lirë bujqësore në 14 zona të largëta të rajonit. Këto toka do të përdoren për bujqësinë dhe rritjen e bagëtisë.

Rusia ka rreth 43 milion hektarë tokë bujqësore që nuk përdoret për qëllimin e saj. Presidenti Vladimir Putin urdhëroi që toka t'u jepej qytetarëve rusë.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë